Reiki is de universele energie/levenskracht en is een eeuwenoude heelkunst die in de negentiende eeuw in Japan door een christelijke monnik, Dr. Mikao Usei, opnieuw ontdekt is.

 

Hoe verloopt een Reiki behandeling

  

De Reiki-energie gaat gewoon door kleding heen, dus u hoeft zich niet uit te kleden. Makkelijke, niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van ontspanning. Grote gespen van riemen, vragen we ook niet te dragen.

 

Tijdens de Reikibehandeling ligt u op een tafel. De behandelaar Nancy houdt haar handen op diverse plaatsen (die met name overeenkomen met de zeven chakra's) op uw lichaam, waarna de Reiki-energie door de handen van de behandelaar gaat stromen en vervolgens haar weg vindt in uw lichaam. Uiteraard worden intieme lichaamsplekken niet aangeraakt.

 

Reacties op een behandeling met Reiki kunnen zijn:

gevoel van warmte; 

tintelingen; 

een zwaar of juist licht gevoel; 

ontspanning, slaperigheid; 

transpiratie; 

droge keel; 

borrelende ingewanden; 

behoefte om te praten; 

gevoel van verdriet, angst, boosheid of juist vrolijkheid; 

het lichaam voert gifstoffen af; 

functies van organen en de hormoonhuishouding worden in evenwicht gebracht; 

het natuurlijke proces van zelfgenezing wordt bevordert of in gang gezet;

 

Nawerking:

Een gegeven Reikibehandeling kan nog enkele dagen tot weken nawerken. Omdat er een nieuwe balans in uw lichaam ontstaat is het mogelijk dat u in die periode vaker naar het toilet moet. Klachten kunnen ook tijdelijk juist toenemen, meestal kortdurend. Veel mensen slapen beter door Reiki.

  

Opvallend is dat veel mensen tijdens en na de behandeling een gevoel van rust, vrede en bevrijding ervaren.

  

Wanneer heeft een Reikibehandeling geen effect?

  

De Reiki-energie stroomt altijd. Maar in sommige situaties wordt er geen effect geconstateerd. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

 

De ontvanger verwacht een bepaald resultaat, maar de Reiki-energie (die zich richt naar de wetten van de Universele

 Energie) lost eerst andere zaken op of stroomt daar naar toe, waar de ontvanger het niet direct merkt of onbewust nodig heeft.

 

De ontvanger sluit zich bewust of onbewust af voor de Reiki-energie. Helaas zijn er mensen die zich laten leiden door een ziekte of krijgen door hun ziekte aandacht. En deze aandacht willen ze niet verliezen.

 

De ontvanger moet nog iets leren van zijn ziekte. De ontvanger zal eerst moeten leren en begrijpen waarom hij/zij ziek is. Misschien moet de ontvanger wel zijn/haar levensstijl eerst veranderen. Reiki is dan een eerste stap om deze verandering in gang te zetten. Reiki maakt bewust en zorgt ervoor dat men een goed beeld krijgt van oorzaak en gevolg.

 

De persoon in kwestie heeft moeite met intimiteit c.q. fysieke aanraking. Wij dwingen dus nooit Reiki op, maar bespreken rustig hoe een behandeling voor u in zijn werk gaat en kijken of u deze angst dan kunt weghalen.

 

Wanneer kan er geen Reikibehandeling gegeven worden?

 

Als iemand een botbreuk heeft, moet deze eerst gezet zijn. Vervolgens kan Reiki gegeven worden om het herstel te bevorderen. Indien een iemand ten gevolge van een hartinfarct nog onder doktersbehandeling is van een arts, is het sterk af te raden deze persoon in kwestie Reiki te geven. Ook als een persoon een operatie ondergaat, kan men geen afstands-Reiki geven, omdat de narcose door de Reikibehandeling beïnvloed kan worden. Voor en na de operatie mag er wel een Reikibehandeling gegeven worden. Dit ter ondersteuning en tot bevordering van het herstel.

  

 

Een Reikibehandeling zal nooit een behandeling van een reguliere arts vervangen. Reiki dient ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde. 

 

Kosten:

Standaard behandeling: €35,-

 45 - 60 minuten

 

Verlengde behandeling: €40,-

  75 minuten

 

Verkorte behandeling: €20,-

 30 minuten

 

Behandeling op afstand: €12.50

 

Een behandeling duurt ca. 30 min. Prijs is voor een eerste behandeling. Indien u baat hebt bij een eerste behandeling adviseren wij drie behandelingen binnen een week. Kosten voor deze drie behandelingen zijn slechts € 30,00.

 

Baby's: €8,-

 ±10 minuten

 

Kinderen (1 - 6 jaar): €15,-

 ±20 minuten

 

Kinderen (7 - 12 jaar): €20,-

 ±30 minuten

 

AANBIEDING:

 

Korting op onze standaard Reiki behandeling(en).

 

Tijdsduur ca. 45 - 60 min.

 

Kies voor 3 standaard behandelingen en betaal slechts € 90,-- 

Kies voor 5 standaard behandelingen en betaal slechts € 137,50

Kies voor 8 standaard behandelingen en betaal slechts € 200. --

 

Het meeste effect krijg je wanneer je drie behandelingen binnen twee weken ondergaat. 

Daarna zou je het een keer in de maand kunnen bijhouden voor een beter blijvend effect. 

 

*Geld mag nooit een hindernis zijn als iemand een Reiki behandeling wilt ontvangen. Mocht jij om financiële redenen geen Reiki behandeling kunnen ontvangen? Laat het ons dan weten. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

 

Liefdevol bezig zijn voor de medemens is belangrijker dan puur inkomen!